Crețu Valentin- DIRECTOR
„Luceat lux vestra.”
Absolvent al masteratului „Didactici ale disciplinelor filologice” al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, doctorand al Universității din Pitești, FTLIA, Filologie, director al Școlii gimnaziale „Mihai Eminescu”, Ghermănești, Ilfov, profesor de limba și literatura română- limba franceză.
Interesat de domeniul didacticii limbilor străine, încă din 2013, colaborator activ al Institutului de Științe ale Educației- Unitatea de Cercetare în Educație, din același an.
Am lucrat în proiecte cu finanțare externă, în proiecte care implică dezvoltarea de documente de proiectare curriculară și planificare, în domeniul didacticii limbilor moderne.
Am făcut parte din grupul de lucru care a lucrat la Reperele metodologice, apărute imediat după perioada pandemică- https://isjilfov.ro/curriculum/discipline/limbi-moderne/4200-repere-metodologice. Co-autor al cărții „Progresser en français”, apărută în 2021 la Editura Tiparg, Pitești și a mai multor articole în domeniul didacticii, pe care le voi reda prin link direct către respectivele publicații:
https://www.europeanproceedings.com/book-series/EpES/books/volume-5-eduworld-2022/table-of-contents
https://www.ceeol.com/search/article-detail?id=967402
https://www.ceeol.com/search/article-detail?id=1059601
https://edict.ro/autor/valentin-cretu/
https://unibuc.ro/wp-content/uploads/2019/11/P
rogram_Colocviul-Departamentului-de-lingvistic%C4%83.pd
NICUȘOR DUMITRU- ADMINISTRATOR FINANCIAR
Absolvent al Academiei de Studii Economice București, fire dinamică și implicată în activitățile profesionale pe care le desfășor. Sunt o persoană care prioritizează corectitudinea, valorile familiei și profesionalismul în tot ceea ce face. „Cifrele sunt parte din ecuația personală și profesională”.
Steluța GRECU
,,Nimic nu este imposibil atâta vreme cât ai o motivație puternică în spate”.
Secretară la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Ghermănești, cu o experiență în domeniu de peste 15 ani, cu studii în domeniul Științe economice- Management, Inspector resurse umane CECCAR București, preocupată de buna desfășurare a activității școlare, la nivelul compartimentului și gestionarea documentelor pentru resursa umană a unității ( cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic). Sunt o persoană comunicativă, sociabilă, dinamică și ambițioasă.
GRIGORE NICULINA– administrator patrimoniu.
Absolventă a Facultății de Drept, mă ocup de buna gospodărire a unității de învățământ de 10 ani.
Fire energică, pozitivă și tot timpul pregătită să fie de ajutor celor din jur cu „un cartuș”, „un top de coli” și ce mai e nevoie.
„Nu uita că atunci când sunt nori, zâmbetul tău poate fi un soare cald.”
LEUSTEAN MIHAELA-PROFESOR INVATAMANT PRIMAR SI PRESCOLAR
MOTTO ,,Educația este cheia succesului în viață, iar profesorii au un impact de durată în viața elevilor lor.” – Solomon Ortiz
Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei-UNIVERSITAEA BUCURESTI, GR. DID . I, cadru didactic titular cu o vechime de 33 de ani in invatamant, desfasurati in cadrul Scolii Gimnaziale ,,Constantin Baicoianu’’ Tancabesti.
Desfasor aceasta profesie cu pasiune, responsabilitate si daruire.Este profesia in care ma regasesc, unde pot sa valorific tot ceea ce am dobandit ca experienta pana in prezent. Consider ca scoala trebuie sa ofere un cadru prielnic in care copilul sa se poata dezvolta atat intelectual, cat si emotional.
Imi place sa ma dezvolt profesional, astfel ca particip la diferite cursuri de perfectionare in domeniul didactic. Folosind metode moderne alternative , dar si traditionale in predare desfasor activitati didactice atractive, care vin in sprijinul elevilor in functie de specificul fiecaruia.
Sunt o persoana sociabila, empatica, comunicativa si perseverenta!
STAN ECATERINA – Profesor învățământ primar și preșcolar
Profesor învățământ primar si preșcolar cu 26 de ani de experiență în învățământ, am absolvit Colegiul Pedagogic de Institutori, și Facultatea de Psihologie.
În lucrul cu elevii cu dizabilități, copii preșcolari si elevi din ciclul primar, grad didactic definitiv, în prezent funcționez pe postul de învățătoare.
Pe parcursul anilor m-am preocupat de pregătirea mea profesională, urmând mai multe cursuri de formare continua, workshop uri, cursuri online acreditate.
În anul școlar 2023- 2024, funcționez la clasa I, unde îmi desfășor activitatea cu multa dăruire si profesionalism, pentru creșterea interesului și nivelului de pregătirea al elevilor, materializat in obținerea unor rezultate foarte bune la învățătură .
Calangiu Ana Maria, absolventă a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Stiinţe ale Educaţiei, profesor pentru învăţământ primar şi preşcolar al Şcolii gimnaziale „ Mihai Eminescu”, Ghermăneşti. Capacitatea de a-i implica pe elevi în desfășurarea orelor, planificarea unor lecții creative, umorul și empatia sunt doar câteva dintre calitățile care mă recomandă. Mereu cu o atitudine pozitivă și empatică, creez o bună legătură cu elevii atât în cadrul educaţiei formale, cât şi a celei nonformale. Pot afirma că sunt un comunicator excelent pentru că știu să ascult.
Zgleajă Elena-Carmen – profesor învățământ primar, titular, grad didactic I, cu o experiență în învățământ de 26 ani. Sunt absolventă a Liceului Pedagogic și a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Transilvania din Brașov.
Am bucuria să funcționez în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Constantin Băicoianu” unde pot valorifica toată experiența și toate competențele pe care le-am acumulat în urma programelor de formare, să aduc metode moderne și eficiente în beneficiul copiilor din comunitatea noastră, să îi învăț CUM să gândească, să îi implic în proiecte extracurriculare care să le dezvolte abilități de viață. Sunt atentă la nevoile fiecărui elev, deoarece în spatele fiecărui rezultat și în spatele fiecărei note este un om care are nevoie sa fie văzut, ascultat, acceptat, încurajat. Pentru ceea ce este el și nu pentru ce nu este.
Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea. Nelson Mandela
Bucur Nicoleta- Profesor Învățământ Preșcolar
Numele meu este Bucur Nicoleta si sunt profesor în învățământul preșcolar. Sunt absolventă a Facultății de Psihologie si Științele Educatiei, în cadrul Universității București și am ales să profesez în acest domeniu, deoarece iubesc copiii și îmi place să fiu in preajma lor. Prin formarea mea inițială si continuă m-am familiarizat cu numeroase concepte pedagogice care susțin dezvoltarea educațională ,emoțională si socială a copilului . Contribui prin implicare,calități profesionale și dorința de a avea un impact pozitiv asupra copiilor.
Done Silvia Ionela- profesor matematică și TIC
Absoventă a Facultății de Matematică, Universitatea din Bucuresti, specializarea Matematică-Informatică, promoția 2003,sunt profesor titular cu gradul I al Școlii Gimnaziale “Constantin Băicoianu” Tâncăbești începând din anul 2019.
Stere Georgeta, profesor de limba engleză pentru învățământul primar și gimnazial al Școlii Gimnaziale Constantin Băicoianu -Tâncăbești. Licențiată a Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine -specializarea Limbi Moderne Aplicate, secția Engleză -Franceză,promoția 2008.Activez in domeniul didacticii ca profesor de limbi moderne din anul 2009, adaptez strategii de predare în funcție de nivelul de înțelegere al elevilor astfel ca aceștia să dobândească competențele necesare pentru o comunicare eficientă în limba engleză.
Popa Erika- profesor MATEMATICĂ, absolventă al masteratului „MATEMATICĂ APLICATĂ ÎN ȘTIINȚE” al Facultății de Științe și Mediu din cadrul Universității ,,Dunărea de Jos” Galați, profesor de matematică al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, Ghermănești, Ilfov.
În timpul studiilor mele, am fost profund implicată în activitățile extracurriculare și în proiectele de cercetare legate de educație, care mi-au oferit o perspectivă amplă asupra celor mai bune practici în predare și învățare. Această experiență m-a ajutat să dezvolt o abordare holistică în predarea matematicii, încurajând nu doar înțelegerea conținutului, ci și gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor.
Cu o abordare riguroasă, dar empatică, mă străduiesc să creez un mediu de învățare stimulativ și incluziv, unde fiecare elev se simte valorizat și încurajat să-și dezvolte abilitățile matematice. Colaborarea cu colegii mei este esențială în eforturile noastre comune de a oferi o educație de calitate și de a contribui la formarea unei comunități școlare prospere. Sunt mândră pentru privilegiul de a preda în această școală și de a lucra alături de o echipă dedicată de profesioniști.
Gheorghe Corina-Mihaela,profesor învățământ primar la Școala Gimnazială „C.Băicoianu” Tâncăbești,grad didactic I, 24 de ani vechime în învățământ, absolventă a -Masteratului “Management Educațional” al Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București;
– Facultății de Administrație Publică în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București;
– Colegiului Național de Institutori –Facultatea de Psihologie și Științele Educației, din cadrul Universității București.
Motto: ”Fiecare copil este precum o floare, toate sunt diferite și minunate”
Lupu Mirela-Daniela- profesor învățământ preșcolar, absolventă a masteratului,, Management educațional”al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, Grad didactic I.
Am specializarea de profesor învățământ primar și preșcolar și sunt titular al Școlii Gimnaziale ,, Mihai Eminescu,, Ghermănești pe postul de educatoare.
Am început să profesez din anul 1992. Pe tot parcursul anilor am căutat să îmi îmbunătățesc pregătirea profesională, metodele și tehnicile de lucru cu copiii din învățământul preșcolar, deoarece cunosc importanța educației timpurii și îmi doresc ca toți copiii să primească o educație de calitate.
STANCIU ANAMARIA
Învățător titular- Grad didactic I
Dascăl, cu o experiență de peste 22 de ani în activitatea cu copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani; pedagog dedicat ce și-a făcut din meserie o vocație, preocupat fiind de a folosi metode noi, alternative, ce pot accesa potențialul individual al fiecărui copil și astfel, pot facilita adaptarea școlarului la cerințele învățării mereu în schimbare.
MARIANA STĂNICĂ- profesor învățământ preșcolar
Sunt o persoană sociabilă căreia îi plac plimbările în natură, muzica, natura, viețuitoarele planetei și noi ca oameni. Unul dintre principiile care mă ghidează în viață este cel al echilibrului, încerc mereu să găsesc un echilibru între viața personală și cea profesională.
Sunt absolventă a Facultăți de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universități București, specializarea profesor învățământ primar și preșcolar.
Ca educatoare îmi doresc ca împreuna cu copiii să descoperim această lume și să ne bucurăm de ea prin nenumărate activități, jocuri, diverse experiențe menite să le formeze abilități, aptitudini, atitudini, deprinderi practice; menite să îi dezvolte multilateral- pe plan fizic, psihic, social, emoțional.
Floristeanu Alina-profesor Educație muzicală
Sunt absolventă a Conservatorului , promotia 2000. Sunt o persoană pasionată și dedicată, cu o dragoste profundă pentru arta muzicală. Îmi place să împărtășesc această pasiune cu alții. Am capacitatea de a înțelege nevoile și dificultăților elevilor mei, în timp ce îi incurajez să-și dezvolte abilitățile și să-și descopere propriul talent. Ajut elevii să înțeleagă nu doar tehnica muzicală, ci și sensul din spatele muzicii oferindu-le suport și încurajare în arta cântatului.
Marin Mihaela-profesor pentru invatamantul primar. Sunt absolventa a Universitatii din Pitesti, Facultatea de Stiinte ale Educatiei,Stiinte Sociale si Psihologie, promotia 2017
Creez un mediu sigur si stimulant in sala de clasa, incurajand participarea activa si colaborarea intre elevi. Imi place sa folosesc diverse metode si resurse pentru a spori intelegerea si interesul elevilor pentru subiecte variate. Sunt o persoana creativa si reusesc sa transform lectiile in experiente captivante si relevante pentru viata elevilor. Incurajez elevii sa-si exploreze pasiunile si sa-si atinga potentialul maxim.
Constantin Daniela-profesor de educație fizică și sport. Sunt absoventă a UNEFS, promoția 2013
Sunt o fire dinamica, plina de energie, pasionata atat de sanatatea fizica a elevilor cat si de cea mentala. Sunt adepta unui stil de viata sanatos, atenta in dezvoltarea fizica armonioasa a elevilor. Sunt responsabila pentru promovarea fair-play-ului, a spiritului de echipa si respectul reciproc in timpul competitiilor sportive si al jocurilor de miscare. Imi doresc sa fiu un model pozitiv pentru elevi, astfel evidentiind miscarea si importanta acesteia.
Voicu Aurelia, licențiată a Facultății de litere și științe, specializarea Pedagogia Învățământului primar și preșcolar din cadrul Universității Petrol și Gaze Ploiești, profesor titular de învățământ preșcolar la Școala gimnazială „Mihai Eminescu”, Ghermănești, Ilfov.
Am început să profesez în anul 2022, iar un an mai târziu am promovat examenul de definitivat. În acești ani am încercat mă perfecționez, participând la diverse cursuri de formare și webinarii, dar cel mai mult am avut de învățat de la copii.
Îmi place să desfășor activități interactive cu preșcolarii, creându-le situații de învățare, descoperind împreună lucruri noi, scopul principal este dezvoltarea fizică, emoțională și armonioasă a copiilor, susținându-I, devenind adulții responsabili de mâine.
Florea Ioan absolvent al facultății de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicina Veterinara București, absolvent al Departamentului pentru pregătirea personalului didactic din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicina Veterinara București.
Absolvent al facultății de Educație Fizică si Sport din cadrul Universității Ecologice București. Profesor de sport la Școala Gimnazială ,,Constantin Băicoianu” Tâncăbești.
TURMAC GEORGIANA NICOLETA
Licențiata in litere și cu un masterat pe “ Structura limbii romane actuale “- predau limba romana din 2014 la Scoala Gimnaziala “ Constantin Baicoianu” , din Tancabesti, com. Snagov, Jud . Ilfov.
Pasionata de folclor și Tradițiile locale , sunt membra a Asociației Folcloristilor Argeșeni și am publicat o serie de articole tematice in reviste de specialitate.
Particip la cursuri de formare continua pentru propria-mi dezvoltare, dar mai ales pentru a aplica la clasa cunoștințele dobândite.
Iordache Constanța– profesoară de limba franceză, titulara școlii începând cu septembrie 2016. Am absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității din Craiova (cursuri de zi), specializarea lb.franceză- lb.italiană și am avut șansa să studiez un an de zile la Università degli Studi di Trento (Italia), în calitate de studentă Erasmus- o experiență care mi-a schimbat pentru totdeauna perspectiva asupra educației și a învățării.
Sunt o persoană comunicativă, creativă, tolerantă, flexibiă și interesată de formarea continua cu sens.
În sala de clasă promovez disciplina și regulile clare, colaborarea între elevi și respectul reciproc.
Pentru că fiecare elev este unic, respect personalitatea și ritmul de dezvoltare- învățare al fiecăruia, ofer sprijin necondiționat și încurajez progresul cu pași mici și siguri. În acest sens adaptez conținuturile și activitățile desfășurate în funcție de vârsta și interesele copiilor.
În procesul instructiv-educativ îmbin metodele clasice de predare cu cele moderne, ofer transparență și feedback constant în orice tip de evaluare, conform standardelor disciplinei.
Pe termen lung formez competențe lingvistice și familiarizez elevul cu aspecte ce țin de cultura și civilizația franceză, dar și cu aspecte legate de relația de cooperare francofonă dintre cele două țări.
În relația cu părinții ofer disponibilitate și colaborare printr-un dialog sincer și asumat.
La nivelul instituției îmi exercit atribuțiile de serviciu cu responsabilitate, atenție și interes și colaborez cu toți angajații, în funcție de nevoile și obiectivele școlii.
„Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze. “ Maria Montessori (medic și pedagog italian, creatoarea metodei de educație Montessori )
MATEEȘ MAGDALENA BRĂDUȚA , absolventă a liceului pedagogic, învățătoare titulară la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Ghermănești, grad didactic I.
Desfășor această profesie cu drag și pasiune. Am încredere în elevii mei și in puterea lor de muncă, îi încurajez să exerseze și să aprofundeze domeniile preferate de activitate.
Sunt optimistă , dinamică, creativă,empatică și sociabilă.
Consider că școala este locul unde copiii prind aripi .
ZAHARIA SIMONA- RELIGIE
Parcurs academic
2001 Colegiul Național „Elena Cuza ” București Profilul Pedagogic – specializarea învăţător – educatoare
2005 Universitatea București Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” Specializarea Teologie Ortodoxă- Asistență Socială
2017 Universitatea București Facultatea de Teologie Ortodoxă Master „Comunicare și comuniune in spațiul eclezial”
2019 Teach for Romania – Alumna G4
2023 Facultatea de Psihologie și Științele Educației Studii postuniversitare „Leadership educațional pentru transformare sustenabilă”
Pasiuni……
EDUCATIA
Academia de Leadership si Pedagogie –Teach for Romania
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2529340950409512&id=203550139655283
Mentor- Academia de leadership si Pedagogie- Teach for Romania
https://teachforromania.org/academia-de-leadership-si-pedagogie-2019/
Recrutare Teach for Romania
AI si robotica
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=8715982225110219&id=100000955850054
Neurostiinta
Colaborare www.neurostiintalaclasa.ro by www.mindarchitect.ro
https://adobeacrobat.app.link/o0SiKn1MPxb
Comunicare MEDIA- interviu TRINITAS TV
https://www.youtube.com/watch?v=3StIiblyAjI
Arta
Corala “Euterpe”
Concurs Coral Macedonia de Nord- Ohrid https://www.youtube.com/watch?v=aaU77ihMe48
ELECTRECORD- album https://www.youtube.com/watch?v=ExP4JvtttO8
TEDx Piața Unirii – Educație care contează
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2183501581693533&id=2061990320511327
NITU GEORGETA, absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, specializarea profesor in invățământul primar și preșcolar din cadrul UNIVERSITĂȚII BUCUREȘTI, invățător al Școlii gimnaziale ,, Mihai Eminescu”, Ghermănești, Ilfov.